Αστήρ - τρακτέρ και love is in the air
Thursday, 18 February 2016 00:00

 

 

Λίνα, κυρίες και κύριοι καλημέρα σας. Εδώ στο γήπεδο της Αλεπότρυπας η κατάσταση την Κυριακή που μας πέρασε ήταν εκρηκτική. Πλήθος κόσμου βρέθηκε στις κερκίδες αλαλάζοντας σε μελωδίες γνωστών βαλεντίνικων ασμάτων. Ενδεικτικά αναφέρουμε το «εγώ και συ εσύ και γω μόνοι πάνω στη γη ο-ο-ο αντιναζί». Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Η απόφαση του συντονιστικού των μπλόκων Εξαρχείων, Ιλισίων, Γαλατσίου, Νεάπολης και περιχώρων για μαζική παρουσία στην πρώτη αναμέτρηση του Αστέρα Εξαρχείων, στην ανακαινισμένη Αλεπότρυπα, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Πλήθος κόσμου από διάφορες γωνίες της Αθήνας ανηφόρισαν αρκετή ώρα πριν το παιχνίδι του Αστέρα με τα Ιλίσια 2004 δηλώνοντας βροντερό παρόν. Πιο συγκεκριμένα, αφού άφησαν τα τρακτέρ τους στο πάρκινγκ - ναι σωστά, τα οχήματα με τα οποία όργωναν όλη την Αττική το αμέσως προηγούμενο διάστημα- ξεκίνησαν τους αγωνιστικούς ασπασμούς δηλώνοντας αποφασισμένοι και εξοργισμένοι. «Ήρθαμε για να μείνουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του μπλοκ Ιλίσια Ξεβρακωτέλα συνεχίζοντας «αγάπη μόνο».

Ευθύς αμέσως γνωστοί-άγνωστοι έσπευσαν να ανακαινίσουν τον γηπεδικό περίβολο την ώρα που άλλοι πετούσαν τις γνωστές σε όλους και όλες μας στρα-κα-στρούκες. Ακούστηκαν διαδοχικά τρία μπαμ. Μπαμ-μπαμ-μπαμ. Έντρομοι γείτονες πετάχτηκαν στα μπαλκόνια τους μη μπορώντας να πιστέψουν τι γίνεται. Ενδεικτικά μας αναφέρουν: «πέφτουμε από τα σύννεφα. Δεν είχαν δώσει ποτέ μα ποτέ κανένα δικαίωμα».

Η συνέχεια λίγο πολύ αναμενόμενη. Ουσίες και οινοπνεύματα, ξεντύνονται τα πνεύματα, μπουγελώματα μετά παγακίων, πάνω κάτω δίχως αύριο και περιφορά της μασκότ στην κερκίδα την οποία ραίναν οι πιστοί(-ές) εκστασιασμένοι(-ες) αστεράρες με σταγόνες μπύρας.

Για την ιστορία, το σκορ διαμορφώθηκε (1-2) από τον διαιτητή της αναμέτρησης ακυρώνοντας ως οφσάιντ κανονικότατο, ο ορισμός τoυ κανονικότατου, γκολ του Αστέρα. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις πρόκειται για έγκλημα πάθους.

Υγ1: Ρεπορτάζ, Πάνος Πόμολος για το Foxhole Channel
Υγ2: η φωτό από την είσοδο της ομάδας με μουσικό χαλί της γνωστής μπάντας των Εξαρχείων «Κινούμενη Πέτρα»
asteras comes in colors everywhere,
she unfolds her flair,
she is like a rainbow